Het productaanbod van Bioderma

Het productaanbod van Bioderma

Sinds de jaren ’70 speelt Bioderma een pioniersrol doordat ze het niet enkel belangrijk acht om huidproblemen te corrigeren, maar vooral ook om de huid te beschermen en die opnieuw tot een natuurlijk evenwicht te brengen. Om dat te bereiken besteedt Bioderma voldoende aandacht aan de omgeving en aan ieders levensstijl, omdat die beiden de natuurlijke balans van de huid kunnen verstoren. Dat kan aanleiding geven tot problemen, waardoor de huid niet meer normaal kan functioneren. Dat is echter wel belangrijk omdat de huid ons beschermt tegen tal van schadelijke invloeden van buitenaf. Bioderma heeft dan ook verschillende gamma’s klaar staan, zodanig dat je huid de nodige bescherming en verzorging kan krijgen. Voor elk huidtype ontwikkelde Bioderma specifieke formules, die elk op hun eigen manier kunnen bijdragen aan het herstellen van de huid haar natuurlijke evenwicht. In elk gamma zijn er producten aanwezig die de huid reinigen, behandelen of onderhouden.

Indien je een (zeer) droge tot atopische huid hebt, kan je het best opteren voor het Bioderma Atoderm gamma. Die droogheid kan veroorzaakt worden door de inname van geneesmiddelen, huidveroudering of factoren van buitenaf zoals bijvoorbeeld wind, koude, bepaalde cosmetica... De producten van Atoderm herstellen de huidbarrière op een duurzame manier. Daardoor zal ze niet meer trekkerig aanvoelen, maar opnieuw soepel en zacht. De kans op allergische reacties is bovendien minimaal, doordat de formules vrij zijn van hypoallergenen en parabenen.

Wanneer je gedehydrateerde huid echter ook zeer gevoelig is, heeft die extra aandacht nodig. In dat geval vormen de producten van Hydrabio een goede keuze, aangezien deze de huid opnieuw hydrateren zonder ze te irriteren. Dat wordt mogelijk gemaakt door Aquagenium, wat in alle Hydrabio-producten aanwezig is, en wat de huid haar natuurlijk hydratatieproces opnieuw in gang zet door de aanmaak van waterkanaaltjes in de opperhuid te stimuleren.

Voor de gevoelige huid op zich, kan je opteren voor het Sensibio gamma. Deze producten zijn immers geschikt voor alle reactieve en gevoelige huidtypes: de allergische huid, de rode huid, de intolerante huid… Elk product in dit gamma bevat verschillende patenten die zorgen voor een hogere tolerantie, die roodheid en irritatie verminderen, die de overgevoeligheid van de zenuwvezels verminderen. Ten slotte bevatten zij ook nog een patent die de effectiviteit van de producten verhoogt.

Het Sébium gamma verzorgt op zijn beurt een vette huid en bestrijdt onzuiverheden die daarmee gepaard gaan. Het patent Fluidactiv werkt namelijk rechtstreeks in op het overtollige talg, wat de huid minder doet glimmen en weer zachter doet aanvoelen. Zo worden onzuiverheden niet enkel verwijderd, maar zal de huid zelf ook minder onzuiverheden aanmaken.

Een beschadigde en geïrriteerde huid heeft dan weer baat bij de producten van Bioderma Cicabio. Deze verzorgingsproducten kalmeren de huidirritaties en voorkomen bijkomende klachten. Op die manier kunnen zowel droge als vochtige letsels, maar ook zonnebrand, slagwonden en blauwe plekken verzorgd worden. Is je huidweefsel echter beschadigd, dan kan je dit goed herstellen aan de hand van de Matriciane producten, die het weefsel herstellen en beschermen.

Daarbovenop is het echter ook noodzakelijk om je te beschermen tegen de zon. Dat kan je doen aan de hand van het Photoderm gamma, wat er voor zorgt dat je optimaal van de zon kunt genieten zonder je bloot te stellen aan zijn gevaren. Afhankelijk van het type zon, je huidtype en je geografische locatie, staat er een ander product uit het Photoderm gamma voor je klaar!

De ABC Derm serie is dan weer geschikt voor een gevoelige baby- en kinderhuid. Bij al deze producten wordt een hoge tolerantie en veiligheid gegarandeerd, zodanig dat er geen irritaties of gevoelige reacties optreden. Naast de dagelijkse verzorgingsproducten in dit gamma, zijn er ook specifieke verzorgingsproducten verkrijgbaar in geval van rode billetjes, huidirritaties rond de mond of melkkorstjes.

Ten slotte heeft ook je haar en hoofdhuid voldoende verzorging nodig. Het Bioderma Nodé gamma bevat non-detergent shampoos die de gevoelige hoofdhuid beschermen. Verder garanderen de producten een extreme tolerantie en zijn ze toonaangevend in het behandelen van roos.